onsdag 16 november 2011

Ugglor i mossen...

Ho ho. Jag var bara tvungen att köpa dessa mellandelar i vintage, med de små ugglorna på rad. Visserligen har ugglorna invaderat smyckesvärlden just nu, förut var det fjärilar och sländor och svalor och nu ugglor. Och ja, det är industrin som skapar och sätter trender, men jag tyckte ändå att ugglorna var rara. Ugglor är ju lite nördigt som djur och inte lika eleganta som fjärilar, kanske därför jag föll för dom :)

Armbandet har dubbla rader av stavformad jade som är från ljust citrus till ljus lime, de skiftar rätt mycket i dagsljus. Låses med ett snyggt haklås, ej reglerbart dock! Passar till en handled som min, på lite drygt 16 cm.

Sålt till Linnea
Örhängena med samma stavformade jadestenar i vintagekrokar har en avslutande tunn blomma under. Dom dinglar fint i öronen.

110 kr + porto

Nästa armband är i mossfärgad jade, små facetterade stenar på 6 mm i diameter. Reglerbar längd med två enkla mellandelar i vintagerfärg. Stenarna varierar naturligt i färg och är av väldigt fin kvalitet.

170 kr + porto
Kanske till nyårsblåsan?
Armbandet är blingit i sin enkelhet och har en centralt placerad chokladbrun agat - och om du inte vill ha det till nyaår funkar brunt året runt :) De övriga stenarna är facetterade rökfärgade glasstenar, brun rökkvarts, guldstenar i glas med svarta prickar, vintagefärgade mellandelar, fjärilar och andra former. Alla stenar är trädda på memory wire, en smyckestråd som minns sin form och passar alla handleder, inget lås behövs.

180 kr + porto

PS: Läs gärna Karin Svensson artikel om Oförglömliga ugglor i kulturen - Svd från 2010 om du är sugen på att förkovra dig om ugglor...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar