lördag 14 maj 2011

Sköna maj

Maj månad är då allt är skirt och nytt och det knakar i rabatterna, allt vaknar. Kristaller och glas är något som matchar livet bäst nu när det är sol till och med mitt i natten.

Dessa två halsband har egengjord kedja, den ena med små öglor och små facetterade glaskristaller och det andra har stora och små öglor varvat med blandande glaskristaller. Det med små öglor är ett kortare halsband på 44 cm och ligger ganska nära halsen. Det längre med blandade öglor är 64 cm långt.



Finns att köpa i Liljevalchs museibutik!


Finns att köpa i Liljevalchs museibutik!

Två par örhängen finns det också med samma slags facetterad glas. Köp som ett udda par eller ihop med något av halsbanden. De örhängen som har korta enkla krokar är i sterling silver, de andra längre krokarna är silverpläterade.



Finns att köpa i Liljevalchs museibutik!
 

Finns att köpa i Liljevalchs museibutik!
 Från min lägenhet ser jag rakt ner i en syrénskog. Det som 1930 var buskar är nu 80-åriga syrénträd. De har börjat blomma i ljuslila, mellanlila, syrenlila, mörklila och vita och är av den gamla sorten som doftar underbart. Nästa halsband har vita sötvattensmynt, kracklerade glaspärlor med en stor sten centralt fram - som hamnar i halsgropen. Mellan sitter små ljuslilagrå sötvattenspärlor och syrenlila silverfolierade miyukipärlor. Låses med ett litet nätt togglelås, ej reglerbart, ca 47 cm långt. Obs att närbilden på hänget inte visar exakt nyansen på sötvattenspärlorna, de är inte så mörka som på fotot. (Ska jobba på kameratekniken...) Men närbilden ger en bild av hur det ser ut hängande.

200 kr + porto


Närbild hänge.
Slutligen, som om syrenerna blommat klart, en halslänk med triangelformade extremt polerade och snyggt skiftande metallicfärgade miyukipärlor - varvat med sex petrolgrönblå sötvattenspärlor och fyra enkla fjärilar. Längd 43 cm, jag kan lägga på en förlängningskedja om du vill.

Ha en fortsatt bra lördag. Det ska jag.

1 kommentar:

  1. Så vackra! Blir sugen..kanske det korta halsbandet.Eller det långa. Funderar lite till...:-

    SvaraRadera