fredag 6 maj 2011

Bronsfärgat och Frida Kahlo

Jag trillade in i en fantastisk t-shirt idag på Zara. Nu som då kommer det filmer om Frida Kahlo eller böcker. Nu har det kommit Converse med Kahlo-design och på Zara hade de tre underbara t-shirts. Den jag gillade mest var den som var nyskapad, ett porträtt av Kahlo, en tolkning av ett porträtt. Konstnären heter Pedro Garcia Valegas. Är den inte underbar? Den kommer ramas in när den inte längre ska användas! Konst är konst, på duk eller på t-shirttyg. Bilden är beskuren och ännu snyggare i sin helhet.


Redan innan jag föll in i denna vackra konsttröja hade jag gjort ett antal smycken i bronsfärgad metall, som är en kul motvikt till det silverfärgade och lite glättiga. Bilden på Kahlo har mycket bronsfärgat i sig och de andra färgerna lyfts - den röda blir wow! Samma sak händer när man gör smycken i bronsfärg. Stenar och glas får en ny och annan lyster - än om de är tillsammans med silver.

Frida bar ofta stora och mycket snygga smycken tillsammans med underbara kläder i den mexikanska folklorestilen. Många blir inspirerade av Kahlo, bland annat har Gudrun Sjödén gjort snygga kläder och fotat i Kahlos blåa hus.

Jag låg lite lågt när det gällde färg och storlek, vilket jag i och för sig ofta gör.. Och jag gillar det lite motsträviga "ruffiga" bronsfärgade.

Tre par örhängen. De första med mörkt blåbärsblå sötvattenspärlor i blomsterhatt. Andra paret med blomsterhatt och rökkvarts samt en bärnstensfärgad tjeckisk sten. Sist ett par löv, tunna och lätta, med en månsten som enda dekoration.

120 kr + porto

120 kr + porto


Sålda
 Armband. Unakit är den rödrosagröna kvartsen - som också tog en annan ton mot de bronsfärgade smyckesdelarna. Passar en handled på 17-19 cm, reglerbar längd. Fjäril som avslut.

160 kr + porto
Rökkvartsen på detta armband gick också fint i ton till det bronsfärgade. Längd 19 cm, går att justera och låsa till mindre storlek. Namaste-hänge.

150 kr + porto


Halsband. Även här blev det fokus på det enkla, med enkel kedja. Detta halsband passar med örhängena med de mörkt blåbärsfärgade (stora) sötvattenspärlorna. Längd 54 cm. Namaste-hänge.


170 kr + porto
Blickfånget på detta halsband är berlocken med rökfärgade och ljust blågrå facetterade tjeciska glasstenar som dinglar tungt tillsammans med stora lilagrå sötvattenspärlor. Enkel kedja, 60 cm långt.

190 kr + porto
Sist men inte minst. Den här är svår att inte gilla. En berlock med en fågel i bur. Stenarna är månsten och lila ametist. Längd 60 cm.


Sålt till L i Malmö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar