onsdag 22 december 2010

Vinterfärger

Snö är för de flesta gnistrande och vit. Närmast den krispiga känslan kommer jag med denna enkla och blanka silverfärgade halskedja på 48 cm (reglerbar längd + 4 cm). Avslutas med en hamrad oval 4 cm lång ring med en stor sötvattenspärla i mitten. Låset är utformat som ett litet hjärta och förlängningslänken har också en sötvattenspärla som avslut. Snygga avslut på smycken är viktigt för mig..
 


Sålt till min syster...

Om man kikar nog är dock inte vintern bara vit eller färglös, tvärtom går den i alla färger av blått och grått. Sodalit är en vacker sten/mineral som på många sätt ser ut som sol/skugga över snö. Vit med fläckar av blått eller gråblå bas med vita strimmor. Oemotståndlig sten. Vita stora sötvattenpärlor är ju också svåra att motstå, de är sköna i alla sin klassiska enkelhet. Nedan ett 50 cm långt reglerbart halsband (+ 4 cm) med egengjord kedja - med ovala länkar.



Sålt till min syster...
  

























Snygga kedjor, länkar, berlocker och lås är något som ofta förhöjer intrycket av ett smycke. Jag gillar den udda kedjan i armbandet nedan – den är här lagd i två varv. Är också förtjust i berlockerna i form av trollsländor - som på engelska har det spännande namnet Dragonfly. Sländor är förutom ett ganska mytiskt djur dessutom en av världens snabbaste insekter, de kan flyga i upp till 100 km i timmen! (Vingen i närbild ser ut som ett blyinfattat fönster i en engelsk katedral! Se länk.) Armbandet har reglerbar längd.
  

140 kr + porto
    
Om man vill gå tillbaka till avdelningen vackert blått är det lätt att bli kär i de lyxiga små japanska glaspärlorna av högsta kvalitet -  Miyuki. De finns i en oändlig variation former och färger, dessa är till exempel silverfolierade inuti och har en sanslös lyster. Svår att återge på foto men ni kan ana kanske? Snygga metallmynt, tre sodalitpärlor och ett fint haklås som avslutning. 44 cm, ej reglerbar längd.
  

sålt


Om man vill hålla sig till enklare smycken kan vaxade glaspärlor (diameter 8 mm) kännas kul som bling till nyår. Kanske flera ihop? På detta armband sitter ett litet ögongodis i form av en strassring. Detta kommer jag att göra flera av samt i två andra färger, en puderrosa och en nougat, med lite mindre pärlor på 6 mm i diameter.
90 kr + porto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar