torsdag 16 december 2010

Dagens material: mineral, lera och sten

Smycken har man gjort i alla tider och man har använt de material man haft tillgång till, brons, ben, glas, silver, guld, flinta, pofyr, lapis lazuli. Moderna tekniker har gjort att man kan skapa nya material och former som gummi, plast, nya metallegeringar. Idag har jag dock valt att främst använda det som naturen gett, mineral, lera och sten.


Hjärtat är gjort av mineralen fluorit och mäter cirka 40 x 40 mm, är cirka 4 mm tjockt och har en skön tyngd. Hjärtat skiftar i lila och grönt. Kedjan ingår. Kedjan är tunn och lätt vriden samt reglerbar mellan 45-50 cm.


sålt
 


Armbandet har en ensam unik pärla, en så kallad Kashmiripärla. De är handgjorda i Indien och varje pärla är faktiskt unik – i dess rätta bemärkelse, dvs. ingen är den andra lik. En slags bränd lera med fina dekorerade detaljer, själva hålet är metallfordrat. Armbandet är gjort i tåligt brunt konstläder med reglerbar längd. Dock inte så tåligt att man kan duscha med det, det ska man inte med några smycken eller bijouterier! Man ska förvara sina smycken i separata påsar och inte utsätta dem för starkt solljus, fukt eller hudkrämer eller sollotion...
120 kr + porto


I detta armbands förlängningskedja sitter en liten fin sköldpadda, i Kina ett djur som symboliserar långt liv och vishet! Länken består av små slipade rondeller i en sten som liknar granit, men den är inte lika hård. Däremellan sitter vaxade glaspärlor. Reglerbar längd.

sålt

Jobbar vidare på den knäppa rotationen av bilderna....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar