onsdag 7 december 2011

Folklore


Beställde några smyckesdelar och fick lika mycket i present! Tack Bicone Design! Färgerna var fint mjuka och vintriga. Gjorde direkt några smycken och hade folklore som inspiration, såsom fint stickade vantar, i gråblå, gammelrosa, beiga toner, hemfärgat garn och vävda material. Både Gudrun Sjödén och Indiska har mycket snygga mönster, fina färgkombinationer och hantverksmässigt tillverkade mönster och brodyrer. Brukar behålla deras kataloger som inspirationsmaterial. Samlade en massa bilder som gav mig inspiration och min fina designkunniga dotter har gjort inspirationsfotot och bakgrundsbilden. Hon har en egen blogg, kika gärna :)

 
Dagens smycken är i silverpläterad metall och glas. Alla öppna krokar i örhängena är sterling silver; de slutna brissyrerna är silverpläterade. Det blågråa armbandet med glaspärlor har ett haklås, ej reglerbart, för en handled på 19-20 cm.
150 kr + porto

120 lr + porto
Dessa örhängen är också i glas, en mer opak variant och snyggt vinterblå.
110 kr + porto
Detta par är med vaxade stora gräddrosafärgade pärlor.
100 kr + porto

Halsbandet är drygt 50 cm, går att korta/reglera. Snygga blågrå glasstenar i olika toner samt fina metallkulor med mönster emellan och ett avslutande folklore-inspirerat hänge - som du även hittar i ett av örhängsparen. Halva delen består av stenar och halva av kedja.

200 kr + porto
Dessa örhängen och armand har glasstenar i en varmbeige och gammelrosa ton. I armbandet med reglerbar längd finns ett antal silverdustpärlor som kul och glittrig kontrast.

110 kr + porto





150 kr + porto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar