lördag 19 februari 2011

Färger från italienska Cilento

För tredje sommaren i rad ska vi nu boka semester i Italien! Vi åker till ett ställe som jag varit mycket i av olika anledningar. Vi bor hos goda vänner som vi känt i över 20 år. Våra döttrar är jämngamla och har kul ihop, mozzarellen nygjord, glassen makalös, pizzan den rätta, frukten och grönsakerna nyplockade och utan bekämpningsmedel från bönderna i trakten, turisterna lyser med sin frånvaro, havet är turkost och salt. Den vackra medeltida byn ligger i Cilento, som är en del av regionen Kampanien med Neapel som huvudstad. Cilentoområdet är känt för att vara nationalpark och det finns underbara ställen att besöka, grottor som man bara når från havet, vilda udda djur, vilt växande unika örter och blommor. Hela området smakar och doftar annorlunda än övriga Italien. De flesta passerar byn på vägen till grannorten som är full med tingeltangel, hotell och turister, vilket blir vilsamt för oss andra... Det turkosa havet, och det faktum att man idag i storstan ser solen faktiskt kunde fota smycken i dagsljus inger ju hopp! Det blir snart vår och sommar. Håll till godo med dagens skörd!

Utsikt från balkongen...

På väg ner mot havet
Nästa smycke har jag, som alla andra smycken, designat själv - satt och lekte lite med fina turkosa träpärlor och äkta små runda turkoser samt tre fjäderformade hängen i turkos pärlemor. Det ligger väldigt klädsamt i halsgropen och turkosa ihop med silver är en klassiker. Längd 44 cm + förlängningskedja på 6 cm.


Lite mörkt foto, rätt färg se nästa bild :)

220 + porto


Armbandet med kopparfärgade mellandelar, lås och fjärilsberlock har ett semistelt utförande. Stenarna är sodalit, krackelerat tjeckiskt glas och matt duvblått glas. Längd 19,5 cm. (Är överlycklig över att kunna fota i dagsljus!!)


sålt!
 Dessa örhängen är i rent silver med silverkedja och silverpläterade strasskulor. De glittrar lika fint som Medelhavet. De har ett litet stick i ena änden som man tar igenom sitt hål i örat - så örhänget hänger med kedjan genom hålet som en liten pendel och man kan reglera längden.


sålda
 Sist men inte minst. Italien är ju ett väldigt katolskt land och i "vårt" rum i Italien vakar Madonnan över oss varje natt...


Sista halsbandet har därför ett knubbigt fint kors i filigran, bandet är i svart tjockt siden (o,8 mm) och detaljerna är guldfärgade. Stenen är av facetterad grågrön marmorliknande karaktär, vet inte exakt vad den heter, men den är tung och fin. Under hänger små gråa kristaller. Längd 50 cm.

140 kr + porto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar