lördag 5 februari 2011

Tassel och rassel

Långt innan Maria Montazami dök upp i precis vartenda sammanhang hade jag tofsprydnader hemma, eller tassels som hon säger. Framförallt har jag en snygg mörkgrön tassel-tofs i klädkammardörren - eftersom den öppnas med en nyckel, det finns inget handtag. 20-talshus! Så för att inte riskera att nyckeln försvann i ett mörkt hål hängde jag på en tofs för att lättare kunna spåra den...



Nu är det ju inte så snyggt med just den här typen av tofsar i öronen, men det är ju klart kul som form.
Lördagens godbitar går därför i tassel-och-rassel-tema. Och om man ska gå på fest och har den lilla svarta eller en enkel t-shirt och jeans kan de ju vara fint med lite tassligt och rassligt i öronen.
Alla örhängen har krokar i sterling silver. Det finns en klassisk modell med metallkula, en glittrig variant och en modell som ser ute som små vita och ljusblå planeter. De glittriga kan man, om önskan finns, ha med ett matchande halsband som är 50 cm långt. (Du får 30 kronor rabatt för ett helt set.) Själva glittret består av små ofärgade facetterade och infattade glasstenar som sitter på ett band som rör sig lite, dvs. det är inte stelt. Planetörhängena har kulor i keramik med gråa krackelerade glasstenar och grå miyukaipärlor - samt att de har låååånga tassel-  men om du känner dig för julgransaktig är det bara att kapa lite…

Klassiska 120 kr + porto



sålda :)
  

sålt!
 


Sålda, skickade till Gbg ;)
 
Det blev ytterligare en tasselvariant med en liten kon och klarblå Miuyakipärlor, glas och silverfolierade inuti. Här är det en dubbel kedja av enkel stil är för att man ska uppmärksamma den lilla tofsen. Längd 48 cm.

160 kr + porto

Sist men inte minst finns ett armband som har samma typ av smal kedja som i örhängena – fast gånger fyra. Det har ett togglelås så längden är inte reglerbar, passar en handled på cirka 16 cm. En vit stor rund sötvattenspärla sitter i låset, i all sin enkelhet.

sålt


4 kommentarer:

  1. Coolt! På bilderna ser det ut som om kedjorna är i gulmetall, stämmer det? Jag gillar ju silver, jag... :-)

    SvaraRadera
  2. hej du annapanna - allt är silverfärgat! ska nog se över vitbalansen eller vad det heter i kameran :) mary

    SvaraRadera
  3. Gud, de är helt galet snygga! Och M hade rätt - de är som gjorda för mig. ;-) Tackelitack! Pengar kommer pronto.

    SvaraRadera
  4. åh så kul, kram! mary

    SvaraRadera