torsdag 24 mars 2011

Naturligt

Stenar, och då halvädelstenar, är som en helt ny värld. Det finns så mycket snyggt som naturen skapat. En ny favorit är stenen unakit. Den består av två mineraler, den gröna epiodoten och den rosa fältspaten. Just det här armbandet är mitt signumarmband som jag gjort mycket av, alla med olika stenar och kombinationer. Du får gärna beställa med dina favoritstenar, de ska vara cirka 6 mm i diameter. Det blir ganska tungt och rejält för mellandelarna i tibetsilver väger en del. Passar en handled på 19 cm.


sålt till chefen :)
 Nästa omgång med stenar räckte till två länkade armband, stenarna är caffélatte-färgade och varierar från såna med mycket mjölk i till de med mer espresso i - vissa är härligt melerade. Stenen heter moukite enligt uppgift - men jag är osäker ändå? Kommentera gärna om du vet. Men den är len och fint polerad, lite matt och kvadraterna är ca 7 mm långa. Små fjärilar har flaxat in i det enda armbandet, mitt bland stenarna, i det andra armbandet har fjärilen landat vid låset... Reglerbar längd.


160 kr per armband + porto
I samma ton kommer det enkla långa bandet i fake mocka som avslutas med två lampwork, gråa med dekorationer i svart och vitt. Glas liksom sten är också naturligt och snyggt i all sin enkelhet.

140 kr + porto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar