söndag 26 juni 2011

Midsommar - lång sommar - varm sommar

Midsommar är så svenskt, ingen annanstans blir det så magiskt och upphaussat på en och samma gång, kring denna årets mittpunkt och längsta dag. Vid samma tid i mitten av Italien är det stekhett och luften dallrar, syrsorna gnisslar och det blir liksom ingen magisk känsla. Men istället underbara dofter, skarpt ljus och en cool mättnad. Bilderna är tagna utanför Moresco i Italien förra sommaren vid midsommartid och visst är det långt ifrån en ljus klar kväll i skärgården ... Italiens midsommar ligger lustigt nog den 15 augusti, Ferragosto och hängde ihop med att man skördat klart för året bland annat.




Inspirationen till följande smycken kom inte från något speciellt, bara förtjust i de fina facetterade stenarna i tjeckiskt glas, som liknar Swarowski men är mindre hutlöst dyrt.

190 kr + porto
Armbandet är sjukt praktiskt, trätt på memory wire som snor sig automatiskt runt armen, utan lås. Vackra glasstenar i olika lila och rosa. Halsbandet är också praktiskt, cirka 96 cm långt på en ovanlig dubbeltvinnad kedja, inget lås. Det går att bära dubbla varv om man vill. Rosa jade, kristaller, glas och metallmellandelar.

Köpt av kusin D

närbild facetterad sten och dubbelkedjan
Örhängena har stängbara brisyer i silverplätering. Stenarna är facetterade och de blå har olika sidor, klein-blå och silveröverdrag. De ljusa (nästan) vita stenarna är facetterade och "mjölkiga".

150 kr + porto
Armbandet passar en handled på 16 cm och har liksom örhängena glasstenar i färgen klein-blå. Läs mer om Klein och hans egen nyans! En mycket intensiv blå som är omöjlig att ge rättvisa på en datorskärm. Klicka här.


200 kr + porto

Vintage. Kan inte låta bli att göra smycken i vintagestil med koppar-bronsfärgade kedjor och delar, även om jag inte kan smyga in min Arty Mary-tag i silver... Örhängena nedan har små lila (mycket fina) ametister. Hänget är totalt cirka 3 cm långt.

140 kr + porto
Armbandet godkändes av dottern (ha ha) och har små tunna löv på en enkel kedja med varierat blått glas. Togglelås. Passar en handled på 16 cm. Går att korta.

160 kr + porto

2 kommentarer:

  1. måste testa att kommentera mitt eget album. blogspot verkar har seriösa problem med denna funktion!

    SvaraRadera
  2. rösta på min klänning på nelly.com jag röstar självklart på din klänning. Här är länksidan:

    http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=CgKTZxvZeReWEoupEzH4Camwfy5QgHeinmzCZia4y3N3g9ikxnb1#Gallery

    SvaraRadera